Babio normalaus fiziologinio tirpalo principas

- 2021-07-27-

PrincipasBabio normalus fiziologinis tirpalas

Fiziologinis fiziologinis tirpalas, taip pat žinomas kaip sterilus fiziologinis tirpalas, reiškia natrio chlorido tirpalą, kurio osmosinis slėgis iš esmės yra lygus gyvūnų ar žmogaus plazmos osmosiniam slėgiui fiziologiniuose eksperimentuose ar klinikinėje praktikoje.

Koncentracija: 0,67–0,70 % varliagyviams, 0,85–0,9 % žinduoliams ir žmonėms. Injekcinio natrio chlorido koncentracija, kurią žmonės paprastai naudoja lašinimui į veną (piešimo adatoms), yra 0,9 %, kurią galima naudoti kaipnormalus fiziologinis tirpalas. Jo osmosinis slėgis panašus į žmogaus kraujo, o natrio kiekis panašus į plazmoje, tačiau chlorido jonų kiekis yra žymiai didesnis nei chlorido jonų kiekis plazmoje. Todėl fiziologinis fiziologinis tirpalas yra gana fiziologinis, o jo paskirtis – aprūpinti elektrolitais ir palaikyti kūno skysčius. įtampa. Galima naudoti ir išoriškai, pavyzdžiui, valant žaizdas ar keičiant tvarsčius. Gaminant žmogaus ląstelių skaidres, 0,9 % natrio chlorido tirpalas gali išlaikyti normalią ląstelių formą.

Tai yra 0,9% natrio chlorido vandeninis tirpalas, nes jo osmosinio slėgio vertė yra maždaug tokia pati kaip normalios žmogaus plazmos ir audinių skysčio, todėl gali būti naudojamas kaip rehidratacijos tirpalas (nesumažinus ir nedidinant natrio jonų koncentracijos normalioje aplinkoje). žmogaus kūnas) ir kitas medicininis gydymas. Naudojimas, taip pat dažnai naudojamas gyvų audinių ir ląstelių kultivavimui in vitro. Tai skystos aplinkos, kurioje yra žmogaus ląstelės, koncentracija.

Babio normalus fiziologinis tirpalas